За нас

Ние се гордеем с факта, че можем да предоставим възможност на нашите деца да ичучават втори език на Нантакет. Нашият професионален екип се стреми да изгради подходяща обстановка за учениците, да развие умението за бързо и ефикасно превключване между две различни езикови системи. Чрез изучаването и усъвършенстването на Български език, Българският Образователен Център има за цел да подготви децата да се приспособяват към различни ситуации, да се изявяват на сцена, да разрешават математически и текстови задачи, да развиват силни мисловни умения, използвайки логика, да се фокусират и запаметяват, да растат активни и дори да учат и други езици. Също така, нашата програма подпомага изграждането и поддържането на силни връзки със семейството, българската култура и общество.

Училищен ръководител


Ралица Митракиева

Училищен ръководител и Учител III-ти и IV-ти клас

Ралица Митракиева завършва Великотърновския Университет 'Св. Св. Кирил и Методий' през 2008 със специалност "Начална училищна педагогика и Английски език". Преди да дойде в Нантакет, Ралица живее в Чикаго, където записва да учи Козметология. След като се лицензира, тя се премества на острова и започва да работи като стилист в елитен салон. Тогава тя отново решава да се запише да учи и през 2016 се дипломира от University of Massachusetts в Бостън със специалност Бакалавър по Икономика и в момента работи в местна адвокатска кантора.
Ралица силно вярва в образованието и безкрайните възможности, които то предлага. Тя с удоволствие учи децата на Български език, култура и традиции. Тя не спира да обменя опит и идеи с останалите членове на екипа, за да създаде позитивна и забавна среда на обучение за своите ученици.
През свободното си време, Ралица обича да бъде с приятели, да пътува и да практикува йога. Любимите й спортове са бягане и плуване. Обича планината, толкова колкото обича и океана.

Нашите Учители


Жанета Аврамова

Учител - групи "Мечо Пух" - яслена, "Звездичка", Предучилищна, I-ви клас

Жанета Аврамова прекарва много лета на Нантакет и острова се превръща в специално за нея. Преди да се премести тук за постоянно, Жанета е студент по "История и Педагогика" в Югозападния Университет "Неофит Рилски" в Благоевград. По време на обучението си, Жанета придобива опит в образованието на деца, като част от нейната специалност. В момента тя учи "Детска Педагогика" в Cape Cod Community College. Да бъде детски учител е нейна мечта още от дете. След като завърши образованието си в САЩ. Жанета иска да отвори детски образователен център. Нейният приятен и скромен характер, който улавя сърцата, ѝ помага да се свързва с деца доста по-лесно. Тя е силно обзързана с българския език и традиции и иска да ги предаде на следващото поколение. Когато е свободна, тя обича да кара сноуборд, да пътува, да опознава нови места, но тя също така обича да се връща обратно в родината България.


Гергана Нейкова

Учител - групи "Мечо Пух", яслена, "Звездичка", Предучилищна, I-ви клас

Гергана Нейкова е един от основателите на Български Образователен Център в Нантакет, МА. Преди години в нея се заражда идеята за създаването на Българско Училище и Българско общество на острова. Гергана завършва образованието си в Лесотехнически Университет, София, през 2007, специалност "Ландшафтна Архитектура". Откакто се премества да живее в САЩ, тя работи с деца на възраст 1-6 години и сега споделя целия придобит опит с децата от Български Образователен Център. Тя е омъжена и има дъщеря, която също е записана да учи в нашето училище. Гергана е позитивна и заслужаваща доверие личност, която раздава цялата си любов и енергия на хората, които я заобикалят. Те е дълбоко отдадена на каузата за запазване на Българския език, традиции и култура и прекарва сободното си време в разработването на планове и идеи за успешното развитие на нашата организация.


Борд на Директори


Вирджиния Костадинова

Директор

Вирджиния е един от основателите на Български Образователен Център в Нантакет. Тя завършва Икономическа Информатика и Бизнес Администрация в Университет за Национално и Световно Стопанство в София. Откакто емигрира в САЩ през 2004, тя работи и учи усилено. Сега, тя е Финансов Специалист и именно по този начин тя помага на Български Образователен Център, като поддържа ефективно Счетоводство и надеждна административна и финансова система. Тя е динамична личност, справя се с много задачи наведнъж с лекота, способна е да работи, особено под напрежение, изключително организирана и наистина мотивирана да поеме със същата страст задълженията си в Българското Училище в Нантакет и да подпомага неговото развитие.


Гергана Нейкова

Директор