За нас

Ние вярваме искрено, че да имат капацитета и възможността да изучават повече от един език, за нашите деца на острова това е огромно предимство. Нашият професионален екип се стреми да изгради подходяща обстановка за учениците, да ги научи да превключват между две различни езикови системи, да растат изключително активни и приспособими, да умеят да разрешават математически и словови задачки с лекота, да развият силни мисловни умения и да използват логика, да се фокусират и запаметяват, дори да изучават други езици. Също така, ние им помагаме да изградят и поддържат силни връзки с цялото семейство, култура и общество.

Нашите Учители


Лора Николова

Учител - група "Слънчо" и група "Луничка", I-ви и II-ри клас

Лора Николова държи бакалавърска степен по Социология и в момента работи над степента си в Образование и грижи в ранна детска възраст. Нейната основна цел е да създаде училище и детска градина. Лора има 3 годишен опит с деца в това поле в Училището по шиене в Бостън "Хип Стич" и в Нантакет също. Нейната енергия и приветлива личност я прави съществена част от Български Образователен Център, Нантакет. В свободното си време, Лора обича да се занимава със спорт, йога, четене, танци, пътуване и откриване на нови места. Нейната мечта е да пази българските традиции, защото вярва, че нашето минало е това, което определя какво сме ние сега.


Гергана Нейкова

Учител - групи "Мечо Пух", "Звездичка", "Луничка", Предучилищна

Гергана Нейкова завършва образованието си в Лесотехнически Университет, София, България, специалност Ландшафтна Архитектура. Откакто се премества да живее в САЩ, тя работи с деца на възраст 1-6 години и сега тя би желала да сподели целия придобит опит с децата от Български Образователен Център и да ги дари с безкрайната си любов. Тя е омъжена и има дъщеря на 2 години, която също е записана да учи в Българското Училище. Гергана е майка, която работи почасово и би искала да отдаде цялата енергия, която ѝ остава, за да подкрепя тази велика идея за запазване на Българския език, традиции и култура будни.Жанета Аврамова

Учител II-ри клас

Жанета Аврамова прекарва много лета на Нантакет и острова е нещо невероятно и специално за нея. Преди да се премести на Нантакет за постоянно, Жанета е студент в Югозападен Университет в България. Докато учи в Университета, Жанета придобива опит в образованието на деца, като част от нейната специалност. Да бъде детски учител е нейна мечта още от дете. Нейният план е да завърши образованието си в САЩ и да отвори детски образователен център. Нейният приятен и скромен характер, който улавя сърцата, ѝ помага да се свързва с деца доста по-лесно. Жанета е най-новия член на Български Образователен Център. Тя е силно обзързана с българския език и традиции и с това, да ги предаде на следващото поколение. Когато е свободна, тя обича да кара сноуборд, да пътува, да опознава нови места, но тя също така обича да се връща обратно в родината България.


Ралица Митракиева

Учител III-ти клас

...update coming soon....

Борд на Директори


Вирджиния Костадинова

Директор

Вирджиния получава своята степен на образование по Икономическа Информатика и Бизнес Администрация от Университет в София, България. Откакто емигрира в САЩ през 2004, тя работи и учи усилено. Сега, тя е Финансов Специалист и именно така тя помага на Български Образователен Център, като поддържа ефективно Счетоводство и надеждна административна и финансова система. Тя е динамична личност, справя се с много задачи наведнъж с лекота, способна е да работи, особено под напрежение, изключително организирана и наистина мотивирана да поеме със същата страст задълженията си в Българското Училище в Нантакет.


Гергана Нейкова

Директор

Гергана е един от основателите на Български Образователен Център в Нантакет, МА. У нея се заражда идеята за Българско Училище и Българско Общество на острова преди години и сега е времето, когато тя има възможност да я направи реалност. Тя е позитивен и заслужаващ доверие човек, който раздава цялата си любов и енергия на хората, които я заобикалят.
Лора Николова

Директор

Лора е една от участничките в инициативата за създаване на Български Образователен Център на Нантакет. С общи усилия, Лора Николова, Гергана Нейкова и Вирджиния Костадинова достигат основната цел. Лора е вдъхновена да работи с деца и вярва, че те винаги отдават положителна енергия. Изключително важно за нея е да бъде градивна и да се опита да използва различни начини, които комбинират основни знания и нови интересни методи, за по-добро възприемане на учебния материал. Лора вярва, че с упорита работа, неуморен труд и нови идеи, заедно, ние можем да отворим нова страница от Българското Образование в чужбина.