Новини и събития

В сряда, 11 Октомври, 2017, започва новата сесия БЕЗПЛАТНИ обогатяващи уроци по Български фолклорни песни и танци. Музикалните концепции са представени, използвайки традиционни Български песни, фолклор, танци и костюми. Песните се учат чрез забавни игри, за да се поощри лесната адаптация към Българския език. В класа се учи на Български и Английски език. В края на сесията, децата са поканени да вземат участие в концерта на Main Street на Christmas Stroll Weekend. Всички деца от Нантакет са добре дошли.
Балканска фолклорна музика, традиционни български песни и танци: еднo oчарователно преживяване за нашите деца в изобилните музикални традиции на Балканите, в българската музика, танци, култура и общество!
Моля свържете се с нас, ако имате въпроси!
Всяка сряда,
15:45 - 16:30 - за деца до 7 годишна възраст
16:30 - 17:15 - за деца над 7 годишна възраст
Location: 102 Parlor, 56 Centre Str
Инструктор: Гергана Нейкова
Курс: БЕЗПЛАТЕН

В петък, 16 Юни, 2017 започва Фестивала на Книгата в Нантакет. За поредна година Българското училище е поканено да вземе участие в 10 сутринта. Нека всеки, който има интерес, да дойде в двора на библиотеката. Ще бъдат прочетени книжки на български език, затова е желателно голяма част от децата на нашето училище да присъстват, както и всички други деца, които са ви приятели или гости.

На 10 Юни, 2017 от 13 ч. Българското училище на Нантакет ще проведе своето тържество в LGI залата на Средно Училище, Нантакет (LGI at Nantucket High School), след което с официална церемония ще бъдат връчени Дипломи за завършен курс на обучение през учебната 2016-2017 година. Децата, които работят усърдно, за да се подготвят, ще представят стихотворения, песни, танци и пиеси. Ще приготвим Български традиционни ястия, за да направим празника не само за деца, но също и за възрастни. С радост искаме да поканим всеки, който има желание да се присъеди и подкрепи учениците, които полагат много усилия в подготовка и репетиция. Благодарим!!!

Ще бъде открита избирателна секция на 26 Март, 2017 за Български Парламентарни избори. Искаме да насърчим всички българи да упражнят правото си да гласуват и да се възползват от предимството да направят това на Нантакет!
Необходими документи: валидна българска лична карта или международен паспорт!
Неделя, 26 Март, 7:00 - 20:00
Място на СИК: First Congregational Church, the Summer Sanctuary, 62 Centre Str

11 Март, 2017 е Ден за снимки в българското училище. Професионален фотограф ще дойде в училището, за да направи снимки и фото албум на всички класове.

Български Образователен Център с радост иска дa съобщи, че от 7-ми Февруари до 20-и Юни ще се предлага безплатен обогатяващ курс по българска традиционна музика и танци за децата на Нантакет от всички възрасти в Музикалния Център, Нантакет.
Балканска фолклорна музика, традиционни български песни и танци: еднo oчарователно преживяване за нашите деца в изобилните музикални традиции на Балканите, в българската музика, танци, култура и общество!
Моля свържете се с нас, ако имате въпроси!
Вторник (7 Фев - 20 Юни), 15:00 - 16:00
Location: 102 Parlor, 56 Centre Str
Инструктор: Гергана Нейкова
Курс: БЕЗПЛАТЕН

Български Образователен Център ще отбележи Коледа със своето Коледно тържество в Нантакет в събота, 03 Декември, 2016, от 14:00 в LGI залата на Nantucket High School. Разнообразни коледни песни, стихотворения и танци ще бъдат представени от всички наши ученици. Очаква ви също така интересна празнична изненада. Ще приготвим български традиционни ястия, на които може да се насладим след тържеството в Кафетерията на Средното училище (Nantucket High School). Бихме искали да ви поканим да дойдете с децата си, да се присъедините към нас и да подкрепите нашите ученици. Благодарим!

В края на Ноември с помощта на всички ученици от Българското училище ще украсим едно от Коледните дръвчета, специално определено за нашето училище на Главната улица в центъра на Нантакет! Децата сами ще подготвят орнаменти за декорация! Всеки родител може да присъства на това интересно събитие и да помага и подкрепя детето си! Благодарим!!!

На 12 Ноември 2016 децата от Българското училище се включиха в занимателната задача - засаждане на нарцисите на острова! Децата бяха увлечени в тази полезна за обществото на Нантакет дейност и им беше изключително интересно да засаждат луковичките в продължение на час.