Новини и събития

В петък, 15 Юни, 2018 започва Фестивала на Книгата в Нантакет. За поредна година Българското училище е поканено да вземе участие в 11 сутринта. Нека всеки, който има интерес, да дойде в двора на библиотеката. Ще бъдат прочетени книжки на български език, затова е желателно голяма част от децата на нашето училище да присъстват, както и всички други деца, които са ви приятели или гости.

На 4 Юни, 2018 от 17:30 ч. Българското училище на Нантакет ще проведе своето тържество по случай завършване на учебната 2017 - 2018 година в Централна Библиотека, Нантакет, след което с официална церемония ще бъдат връчени Дипломи за завършен курс на обучение през учебната 2017-2018 година. С участието на ACK Rhythmics Gymnastics Club. Децата, които работят усърдно, за да се подготвят, ще представят стихотворения, песни, танци и пиеси. Ще приготвим Български традиционни ястия, за да направим празника не само за деца, но също и за възрастни. С радост искаме да поканим всеки, който има желание да се присъеди и подкрепи учениците, които полагат много усилия в подготовка и репетиция. Благодарим!!!

Български Образователен Център ще отбележи Коледа със своето Коледно тържество в Нантакет в събота, 09 Декември, 2017, от 16:30 в Централната Библиотека на Nantucket. Разнообразни коледни песни, стихотворения и танци ще бъдат представени от всички наши ученици. Очаква ви също така интересна празнична изненада. Ще приготвим български традиционни ястия, на които може да се насладим след тържеството. Бихме искали да ви поканим да дойдете с децата си, да се присъедините към нас и да подкрепите нашите ученици. Благодарим!

На 27 Ноември 2017, понеделник, от 17:30 учениците на Българското училище в Нантакет са поканени да дойдат на Главната улица в центъра на Нантакет, за да украсим нашето Коледно дръвче. То се намира до Met on Main (лявата страна на улицата). Децата вече сами изготвиха орнаментите за декорацията! Всеки родител може да присъства на това интересно събитие и да помага и подкрепя детето си! Благодарим!

В Събота, 11 Ноември, 2017, децата от Българското училище ще се включат в една развлекателна задача: засаждането на нарцисите на Нантакет! Нека всеки, който има желание да бъде увлечен в тази приятна и полезна за острова дейност, да дойде в 9 часа на Old South Road, срещу Amelia Dr and Youngs Way. Очакваме ви!

В сряда, 11 Октомври, 2017, започва новата сесия БЕЗПЛАТНИ обогатяващи уроци по Български фолклорни песни и танци. Музикалните концепции са представени, използвайки традиционни Български песни, фолклор, танци и костюми. Песните се учат чрез забавни игри, за да се поощри лесната адаптация към Българския език. В класа се учи на Български и Английски език. В края на сесията, децата са поканени да вземат участие в концерта на Main Street на Christmas Stroll Weekend. Всички деца от Нантакет са добре дошли.
Балканска фолклорна музика, традиционни български песни и танци: еднo oчарователно преживяване за нашите деца в изобилните музикални традиции на Балканите, в българската музика, танци, култура и общество!
Моля свържете се с нас, ако имате въпроси!
Всяка сряда,
15:45 - 16:30 - за деца до 7 годишна възраст
16:30 - 17:15 - за деца над 7 годишна възраст
Location: 102 Parlor, 56 Centre Str
Инструктор: Гергана Нейкова
Курс: БЕЗПЛАТЕН

В петък, 16 Юни, 2017 започва Фестивала на Книгата в Нантакет. За поредна година Българското училище е поканено да вземе участие в 10 сутринта. Нека всеки, който има интерес, да дойде в двора на библиотеката. Ще бъдат прочетени книжки на български език, затова е желателно голяма част от децата на нашето училище да присъстват, както и всички други деца, които са ви приятели или гости.

На 10 Юни, 2017 от 13 ч. Българското училище на Нантакет ще проведе своето тържество в LGI залата на Средно Училище, Нантакет (LGI at Nantucket High School), след което с официална церемония ще бъдат връчени Дипломи за завършен курс на обучение през учебната 2016-2017 година. Децата, които работят усърдно, за да се подготвят, ще представят стихотворения, песни, танци и пиеси. Ще приготвим Български традиционни ястия, за да направим празника не само за деца, но също и за възрастни. С радост искаме да поканим всеки, който има желание да се присъеди и подкрепи учениците, които полагат много усилия в подготовка и репетиция. Благодарим!!!

Ще бъде открита избирателна секция на 26 Март, 2017 за Български Парламентарни избори. Искаме да насърчим всички българи да упражнят правото си да гласуват и да се възползват от предимството да направят това на Нантакет!
Необходими документи: валидна българска лична карта или международен паспорт!
Неделя, 26 Март, 7:00 - 20:00
Място на СИК: First Congregational Church, the Summer Sanctuary, 62 Centre Str

11 Март, 2017 е Ден за снимки в българското училище. Професионален фотограф ще дойде в училището, за да направи снимки и фото албум на всички класове.

Български Образователен Център с радост иска дa съобщи, че от 7-ми Февруари до 20-и Юни ще се предлага безплатен обогатяващ курс по българска традиционна музика и танци за децата на Нантакет от всички възрасти в Музикалния Център, Нантакет.
Балканска фолклорна музика, традиционни български песни и танци: еднo oчарователно преживяване за нашите деца в изобилните музикални традиции на Балканите, в българската музика, танци, култура и общество!
Моля свържете се с нас, ако имате въпроси!
Вторник (7 Фев - 20 Юни), 15:00 - 16:00
Location: 102 Parlor, 56 Centre Str
Инструктор: Гергана Нейкова
Курс: БЕЗПЛАТЕН