Добре Дошли!

Нашата мисия

Български Образователен Център е основан през 2015 като Сдружение с нестопанска цел, за да предоставя уроци на деца с интереси към изучаване на Български език, култура, традиция, национални празници и история. Учейки учениците си на майчиния им език и запознавайки ги с друга култура и традиции, Българското училище на Нантакет им помага да развият силно чувство на принадлежност, което е особено важно за намирането на място в света за в бъдеще. Българският Образователен Център пази езика, национална култура и лична идентичност. Благородно предизвикателство беше намирането на помещение, където да се осъществят класовете, създаването на организацията като юридическо лице и добиването на подходяща застраховка, без да забравяме установяването на учебни планове за всички възрастови групи, в зависимост от тяхното ниво на познание по езика.През Октомври 2015, организацията беше разпозната от IRS като non-profit организация, tax-exempt under IRC Section 501(c)(3).

Училището е официално лицензирано от Министерство на Науката и Образованието в България през Август 2016.

В деня на народните будители, 1-ви Ноември 2016, Българското училище на Нантакет става член на Асоциацията на Българските Училища в Чужбина. Всички ние сме приветствани от Управителния съвет на АБУЧ с добре дошли в техните редици и продължаваме да не пестим усилия и авторитет за допринасяне съхраняването и разпространяването на българската писменост и култура на острова!

От 2023 г. Български Образователен Център на Нантакет става официален административен център и домакин за провеждане на изпит към Софийски Университет "Св. Климент Охридски" за сертифициране знанията по български език и придобиване на Печат за двуезичие в района на Кейп Код и островите.Нашето Българско Училище на Нантакет е вече факт, благодарение на искреното доверие и безрезервната подкрепа на всички родители. Заедно, ние създадохме топла, любяща и професионална среда за наука и познания и доказахме, че когато има любов, има успех също. Гордеем се с това, което направихме и обещаваме да продължаваме да работим с нещадими усилия за нашето усъвършенстване.

Нашата награда е усмивката, желанието да се учат и ентусиазма на нашите деца.


Моля чувствайте се добре дошли да оставите вашето мнение и препоръки. Ние ще ги публикуваме тук!
BEC
Моля чувствайте се добре дошли да оставите вашето мнение и препоръки. Ние ще ги публикуваме тук!
BEC